Introductieweek! Part 1
Hoi!
Okee. We gaan weer verder!:D Ik heb verder niet zo heel veel meer gedaan afgelopen zondag, beetje gelezen en gezeten. Rond het avondeten (5 uur!!!) kwam mijn kamergenote aan, na even kennis gemaakt te hebben zijn we naar de bar gegaan waar we toen nog met best veel mensen waren (20 :P). Daarna gaan slapen wat nog best lastig is als er 3 ventilatoren staan te loeien, de gordijnen wapperen en het nog steeds 30 graden is.. Volgende ochtend hadden we een meeting met de coordinater over de komende week. Ik zou samen met Katherine de introductieweek doen. Daarna zou ik eigenlijk boedhisme en cultuur gaan doen maar wat bleek bij aankomst, is dat je alles kan wisselen en invullen zoals jij wilt. En aangezien er de 2de week geen mensen voor boedhisme zouden zijn hebben ze me de 2de week ingedeeld op het olifantenwerk samen met Katherine, heb er nu al zin in!!:D
Maandag zijn we vanuit hetEco-huiseerst naar een soort Thais museumpje geweest met spullen die Thaise mensen vroeger gebruikten, daarna doorgelopen en een tempelcomplex geweest. Vervolgens met de taxi verder naar 2 mega-boedhas!!:D Haha en onze gids, ongeveer 25 jarige Thaise jongen, zegt bij alles: PHOTO!! More pictures! Dus ik sta met AllEs maar dan ook echt alles op de foto, en nog meerdere keren ook!!! ieder geval toen heel lekker gegeten, en de taxi-chauffeur die we vandaag hadden, zegt bij alles YOU! TAKE! GOOD?! volgens mij kent hij maar 3 woorden:P en als iets bijna op is, dan gooien ze je bord gelijk weer vol zodat je uiteindelijk een megahoop moet laten staan! Maar waar was ik, oja daarna gingen we een armbandje maken, heel leuk, van kokosschilnoot whatever! naja toen om 5 uur al eten, dus vervolgens heb je nog de hele avond voor je, en het enige wat er is is een barretje aan de overkant en straathonden:P En heel veel zijn nu op trekking., of ergens anders heen dus we zijn echt maar met 7 ofzo! Maar ik heb besloten dan maar elke avond in mn dagboekje te schrijven omdat ik toch nog niet kan slapen om 10 uur :(
Oke vandaag, dinsdag, gingen we naar Ayuthaya, oude hoofdstad van Thailand. Was een uur rijden achterin de laadbak van een auto, (wel op een bankje hoor, maar je voelt alles waar je overheen rijdt) 3 tempels gezien, heel veel boedha-beelden. Daarna naar een eettentje, vervolgens door naar nog een andere tempel, waarna we naar de floating-market gingen! echt supergaaf en mooi maar alleen voor de toeristen gebouwd, dus dat is wel een beetje jammer. Daarnaast zat ook een olifantencentrum met olifanten met van die bakjes op hun rug, echt zooo zielig.. Maar ik stond dus in dat centrum fotos te maken toen zo'n begeleider zei: PHOTO, dus wij op de foto met die olifant die op zn billen ging zitten, vervolgens ging liggen en zn slurf omhoog kon doen, echt heel getraind.. En daarna zei die man, jaa tip for him! 100 baht, en toen heb ik een heel betoog in het engels gehouden dat het heel zielig was, en dat hij een wond op zn hoofd had en hoe dat kwam en toen zei die van ja hahaa en hij maakte slaande bewegingen.. naja en toen even uitgelegd dat dat toch echt niet normaal was en uiteindelijk 50 baht in totaal gegeven... Daarna weer eteen in hetzelfde tentje, om half 5 dit keer, en daarna slapend op het bankje naar het eco-huis en EINDELIJK al het zweet en vuil eraf gedouched.. HEERLIJK!! Nou dit was het voor nu, superleuk alle reacties en ik blijf jullie op de hoogte houden, alleen misschien niet zo vaak als deze week. but you will see!!!
Xxxxx!
Hahah ik lijk net een stalker ;P maar ik vind het echt heel leuk dat je alweer zo snel iets hebt geposed ..
.. super dat je dus volgende week al met de olifanten gaat werken, beetje jaloers ben ik wel hoor, hahah! HAHAH grappig van die mand die de hele tijd PHOTO'S zegt, haha wel leuk voor ons trouwens dan kunnen we zien wat je allemaal hebt gezien =P Awh zielig van die olifant, ik zie al helemaal voor me hoe je je betoog tegen die man stond te houden, haha gekkie.
Ik ben nu druk bezig met leren en het komt echt m'n neus uit. ben ook nog eens verkouden en telkens doodmoe dus het wil niet zo lukken allemaal, haha. zaterdag meeting bij Moira, we zullen je daarna wel even een mailtje sturen met hoe het was =)
Genieten & heel veel plezier,
dikkekus Jess
wat een leuk verhaal! lekker rommelig:p
maar die olifanten zijn echt zielig, zorg maar dat jij ze in de 2de week als engeltjes behandelt! dan doe ik dat wel bij jou als je terug bent:p Haha, lekker stinken dus:p
nou, ik maak het niet te lang anders kan je de reacties van alle andere niet lezen Xd
xxx
Bonjour! (Hoe zeg je eigenlijk hallo in het Thais?)
Hahaha, Ghi zo kennen we je weer idd =D Lekker chaotisch, maarja.. als je het maar begrijpt toch?
Net als die man van die olifant ook maar moet begrijpen dat hij goed voor hem moet zijn; you go girl!!
Ik hoop dat je snel een beetje aan de warmte gewend raakt, maar ik denk dat je binnen een week al wel lekkerder gaat slapen hoor ;). Had ik op Curacao met 30 graden 's nachts ook, dus... er is hoop =D!
Hahaha, photo photo photo... juist goed toch? Dan hoef je zelf niet steeds alles door je lens te bekijken & heb je een gratis privé-fotograaf =); superhandig!
Nou, nog even een korte update uit Wageningen =), het is hier lekker weer (20-24 graden en zon), maar helaas zit ik hele dagen in het laboratorium naar micro-organismen te kijken onder de microscoop die bijvoorbeeld door de lucht zweven. Om die ene bacterie dan vervolgens x10^1000 te kopiëren & te muteren ^^. En verder gaat het allemaal zn gangetje, idd zaterdag naar Moira toe, maar dan sturen we je natuurlijk een update-mail!
Heel veel plezier komende week & ik kijk met spanning uit naar je volgende blog =D!
Xxx Liefs Lies
Heee,
Klinkt allemaal superleuk!! Is het in Thailand normaal om zo vroeg te eten? (Ik zou midden in de nacht al weer honger hebben!)
Ik dacht trouwens altijd dat die olifanten een super leven hadden! Geef ze maar een dikke knuffel volgende week!
En ik heb mijn mondeling gehaald... JEEEEH!
Heel veel plezier en slaap lekker .. voor zover dat gaat! =D
XX
Heeeiiiii
Jeetje wat een verhaal nu al Ghi :P
Ik moest lachen toen ik het las, echt typisch iets voor jou om een heel betoog te gaan houden over hoe zielig die olifant wel niet was. Die gast begreep er zeker geen ene snars van?? :P Ik word wel een beetje jaloers hoor, zit ik hier te leren hoe alle stoffen in de nieren uitgewisseld worden en dan mag jij volgende week naar de olifanten, egt te cool!!
Nog heel veel plezier en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal!!
Ciaaooooo xxxxxxxx
?????? / Sw?sd? Ghislaine =D
dat is volgens translate hallo in het Thai dus daar moeten we maar van uit gaan.
Jaaaa stom he van die ollies dat had ik al eens op tv gezien, ze doen ook heel gemeen tegen de tijgers :o
maja als jij bij ze bent zijn ze vast happy.
je had die man no money for you asshole moeten geven
Nouu je maakt vet veel leuke dingen mee =D i like your stories.
dr komen dr vast nog een hele boel ;)
ik heb nu nog 4 tentamens, heb dr al 3 gehad
en dan heb ik vaaaaaaaaaaaaaaaaaaakantie
yeah hopelijk hoef ik niks te herkansen :)
Khw?m snuksn?n nog (veel plezier nog)
en rijst eetse =D met een beetje chilli saus is et heel lekker. Niet op de vroege morgen doen maar avond kan :p
xxxxxxxxxx
Ohhh al me tekentjes zijn weg :L
Heey lieve Ghi,
Klinkt fantastisch (nou ja, niet voor de olifanten natuurlijk, maar voor jou wel!)
Superhandig van die privé fotograaf, dan weet je zeker dat je nooit iets mist XD Dat je niet denkt van, 'hmm, waar is die foto van dat en dat!'. Zolang je maar niet vergeet je camera regelmatig op te laden (schijnt te helpen, heb ik vernomen).
Ik hoor dat het echt een superervaring is en wordt, dus ik ben echt ontzettend jaloers. Heb eigenlijk niet zoveel te melden. Moet straks naar schiphol om m'n schipholpas op te halen en dan daarna als een gek allemaal foto's gaan sorteren voor morgen (dat is wel een nadeel van een hele hoop foto's), en dan staat nog nei teens alles op m'n computer!
Nou ja, komt vast wel goed. Ik zal aan je denken als ik aan het werk ben. Van, oh ghi is nu.. (vast aan het slapen, gezien het tijdverschil, but stilL!) met olifanten aan het knuffelen! Kan je er niet eentje voor me mee naar huis nemen? Als we allemaal wat geld bijleggen weet ik zeker dat we voor Slimbo de olifant goed kunnen zorgen!
XXX
Haha vet leuk al jullie reacties!!:D Jaa ik heb echt massa's foto's als ik terug ben, dat worden weken van foto's spotten! Mooi dat het allemaal zo goed gaat met tentamens, mondelingen etc. ik ben trots op jullie, daar verdienen jullie wel een leuk cadeautje voor! Maar een olifant knuffelen is niet zo lekker, aangezien hij echt een harry is! Ik ging op zn been zitten maar zn haren staken echt als stekels door mn broek,echt vet grappig!:P