Laat het avontuur maar komen!!
Hallo!
Het is alweer een week geleden dat jullie iets van me hoorde, dus hier komt weer een verhaal!:D
Vorige week woensdag gingen we weer vroeg richting het olifantenpark. We gingen gelijk de jungle in aangezien alle olifanten daar waren. Onze coordinator zei dat we een uur later op de olifanten terug naar het kamp zouden rijden, maar aangezien er geen schaduw was en geen plaats om te zitten, gingen we al iets eerder terug. Eerst kregen we nog een schreeuwspektakel van de hoofdolifant en toen kwamen ze allemaal op ons afgestormd, dat was echt heel grappig maar toch ook wel een beetje eng.!:D De hele weg richting het kamp hebben ze in draf afgelegd dus erg comfortabel was het niet (en duidelijk maken dat je er bijna afvalt aan de mahout lukte natuurlijkniet) Daarna hebben we ze weer gewassen, bekeken, gevoed etc. Nadat we gegeten hadden gingen we op weg naar 2 watervallen en een tempel met vrouwelijke boeddha. In de stad waar we toen waren hadden ze ook een shoppingmall dus werden we daar voor een uur gedropt. Toen Pi Egg (geen idee hoe je het schrijft, maar zo zeg je het ieder geval) ons daarna weer tegen kwam zei hij: ' Ik zie dat jullie heel erg genieten en daarom geef ik jullie geld' Wij dachten natuurlijk dat we geld om te shoppen kregen, maar we kregen ieder 100 Baht om van te eten.:D Keuze waar we gingen eten was snel gemaakt: Pizza company! Terug in het kamp weer een film gekeken en daarna naar bed. Donderdag gingen we s' ochtends eten voor ze verzamelen: ananasbladeren. Na een uur rijden kwamen we ergens op een veld waar ananassen groeien. Het zijn een soort megastruiken en de bedoeling was dat we eerst de struik omver trapte en ze er dan uittrekken.. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar na een tijdje (als je niet meer nadacht over de hoeveelheid MEGAmieren, spinnen en andere insecten die zich daar ook bevonden) ging het best aardig. Katherine had het na een paar struikjes wel gezien dus die stond toe te kijken, moet ook gebeuren!;) Daarna de truck volgeladen en bovenop het dak terug gereden: echt supergaaf! Bedenkende dat als je dat in NL zou doen waarschijnlijk een mega-boete krijgt, maakte het nog leuker! S' middags gingen we zwemmen met Bon nuit (zo klonk het), de enorme 45 jarige olifant. Het was eigenlijk niet echt zwemmen, wij zaten op hem en hij liet zich steeds omvallen waardoor het meer een soort kermisattractie was. Maar wel heel leuk natuurlijk!:) Vrijdag reden we nog een keer terug naar het kamp op een olifant, waarna we lunchten en vertrokken richting Sing Buri.
Dit weekend gingen Manon, Harm en ik naar Bangkok. We hebben geprobeerd een wandeltour te doen maar na de helft hielden we het maar voor gezien. We hebben eerst een hostel gezocht envervolgens gingen we richting Grand Palace. Die bleek echter bijna dicht te gaan dus toen zijn we naar Wat Pho geweest (grote liggende boeddha) en hebben een kanaaltour gemaakt. We zouden langs een floating market gaan, dus wij helemaal blij.. Maarja toen er een bootje langszij kwam met een verkoopster erin, werd ons verteld dat dit de floating market was.. Naja het was te verwachten!:D s' avonds kwamen we toen nog wat mensen van Twin house tegen die vorige week naar het strand waren. Na lekker gegeten te hebben, gingen we richting The Club (de naam zegt het al:P). Toen we s'avonds naar ons hostel gingen, zagen we echter nog steeds kleine kindjes (jaar of 7) rozen verkopen, en het was 3 uur s' nachts! Dat was echt zoo zielig, niet te geloven!:( Zondag gingen we eerst naar Grand Palace, echt niet te geloven hoe groot!! s' middags gingen we eerst eten bij Siam centre (waarbij ze ongeveer de helft bovenop de prijs rekenen voor hun service, naja dat moet je ook maar net weten!) en daarna naar de weekendmarket. We waren echter zo moe dat we een paar dingetjes gekocht hebben (waaronder een kokosnoot:)) en toen richting busstation gingen. In de bus kwamen we katrin tegen, die ook naar Twin house gingen, dus we hadden ook alweer een lift terug naar Twin house. Daar aangekomen waren er 17 nieuwe mensen gekomen dus het was lekker vol in de bar!!
Maandagochtend vertrokken Dan (engelse jongen) en ik richting Phutoei National park voor de trekkingweek. Na aangekomen en onze tent op te hebben gezet (een tent ja:P), de douche opgezocht die natuurlijk niet te vinden was. Wat bleek: de grote bakken met emmertjes waren de douches! Echt kamperen!:D Dinsdag begon de trekking dan echt. Eerstwerden we in de achterbak van de truck middenin de jungle gebracht. Vanaf daar gingen we lopend naar de waterval. Daar eenmaal aangekomen heerlijk gedouched! Nog een klein stukje de berg op en daar lag de tweede camping. Haha vergeleken met de eerste camping was die nog luxe. Hier waren niet eens douches. Naja dan maar weer terug naar de waterval met je shampoo en zeep. S'avonds kampvuur en voor het eerst in Thailand echt koud gehad! Waarschijnlijk kwam dat mede doordat er geen matje was en aangezien ik daar niet op voorbereid was, had ik dan ook niets om op te liggen, geweldig! Na een koude nacht geslapen te hebben op gras vermengd met steen en ongeveer 10 x wakker geworden door mega-spinnen die er niet waren, was ik dan ook helemaal voorbereid op de tweede trekking! Die ging naar de top van de berg (800 meter) die we vanaf de camping konden zien liggen. Optimistisch als ik was, dacht ik dat we een soort kriskras de berg op zouden lopen,maar niets was minder waar! Recht omhoog, zwetend, honderden muggen en elke keer als ik dacht dat we er bijna waren moesten we nog 600 meter, 400 meter etc. Maarja toen waren we er eindelijk!! Genietend van een supermooi uitzicht lekker uitrusten, dacht ik...:( We zaten middenin een wolk natuurlijk, was te verwachten.! Daarna glijdend naar beneden aangezien bergschoenen natuurlijk niet gemaakt zijn voor modder (waarom had ik die eigenlijk mee:P) S'middags nog naar een grot geweest en s'avonds een optreden van de hilltribe kindjes. Daarna weer een kampvuur gemaakt en toen lekker naar bed:p Vanochtend vertrokken we richting Sing Buri (denk ik) maar op de weg erheen slapen we in een luxe hotel in een stadje. Zometeen maar een welverdiende (niet al te hardhandige) Thaise massage!!
Hoe gaat het met jullie allemaal?? Hoe was het weekendje Apeldoorn?
Tot snel!! Xxxx!
Hahah ik zie die ollies al rennen met jou half dr naast hangend XD
je hebt iig al lekker veel boeddhas gezien =D your a very lucky girl now :)
succes met je trekking verder, hoe heb je eigelijk internet daar in the bush of was je ergens anders aant typen XD
Apeldoorn was kort maar erg gezellie ;) we missed you
xxxxxxxxxxxxx
Slapen op de grond????... en geeen douche.. OMG!! :S
(ik vond kamperen op Texel al echt een uitdaging)
Maar wel superleuk wat je gedaan hebt, dit vergeet je echt noooit meer. Zwemmen met een olifant klinkt best leuk =D (vielen jullie er dan niet van af?)
Ons weekendje was ook echt heel leuk..ik voel me nu helemaal alleen thuis! We hebben het heel gezellig gehad! =D
Nu mijn laatste tentamen leren (mogelijke herkansingen negeer ik nog even :P)
Nog heel veel plezier!! En wanneer kom je weer Nederland?
XX
Waauuw, je zal het misschien niet geloven, maar ik be nnog steeds jaloers (hoewel ik speciaal voor jou wel extra zal genieten van m'n bad en douche).
Niks geven aan die bedelende mensen hea! Klinkt gemeen maar anders kom je echt nooit van ze af... Want als ze zien dat jij aan een iemand iets geeft, heb je er vervolgens 15 anderen achter je aan. Vrselijk!
Ik hoop dat je veel foto's heb van je wandeltocht, klinkt fantastisch!
Oeh, oeh Ghi! Ik heb een baantje (als het goed is). Bij amstelring, oudjes vermaken en assisteren overdag. Leuk hea! Kan vanaf volgende week woensdag aa nde slag, 5 dagen in de week, 7 uur per dag. YaaaaaaY!
XXX
Wauw Ghi!!
Ik ben nu echt officieel jaloers, net als Moira ^^!
Wat gaaf allemaal zeg! Haha, heb je al een beetje meer respect voor Moira, Sanne en mij gekregen voor het feit dat wij vrijwillig op hobbelende beesten gaan zitten hihi?
Ik had nooooooit verwacht dat JIJ op de grond zou gaan liggen, zonder matje of iets.. wauw! respect ghi!
Ik ga het komende weekend heel solidair met je doen (nouja, het gedeelte dan dat je geen douche hebt), want onze badkamer thuisthuis wordt op dit moment verbouwd hihi. Verder gaat het eigenlijk goed, hoewel ik ook wel een ontspannende Thaise massage zou kunnen gebruiken om een beetje te ontstressen voor de laatste weken studie.. Maar nog eventjes en dan hebben we vakantie!!
Apeldoorn was echt heel erg leuk!! We hebben je echt gemist, ik was steeds iedereen aan het tellen van: hmmm volgens mij missen we iemand?!? Oh Ghi natuurlijk ;)!! Maar ik ben blij om te horen dat je het zo supergaaf hebt, ookal is het soms even afzien met alle enge kleine creepy beestjes (en grote natuurlijk hihi)
Have fun & please send us some luck from all the boeddha's =D!
Liefs, xxx Lies
Hee lieve Ghi,
Wat een mooie & leuke verhalen =D ben heel blij voor je dat je allemaal zulke dingen meemaakt! Echte dingen om nooit meer te vergeten =D!!!
Apeldoorn was echt super gezellig =) we hebben het heel erg leuk gehad!
Meis, lekker doorgenieten en tot de volgende blog
x&liefs Jess