ghislaine.reismee.nl

Bush bush en olifanten!!

Weekend in Bangkok was superleuk! Om 7.30 zou er een taxi komen bij twin house. maar voordat het zover was kwam Oliver (gids van de afgelopen week) om half 6 op de deur bonzen dat ze een uur later zouden komen. Oke prima, om 8.30 kwam hij gelukkig dan ook echt en om 11 uur stond ik praktisch midden in Bangkok, geen flauw idee waar dan wel maar daar zou ik makkelijk achter komen. Dacht ik... Verwachtend dat iedereen engels begreep keek ik dus behoorlijk op mn neus.Gelukkig al gauw iemand gevonden die vloeiend engels sprak. Eerst met de skytrain naar BMK, vervolgens terug naar de weekendmarket, die echt enorm was (en dat is nog zacht uitgedrukt!) daarna richting Koh San Road waar ik een hostel zou gaan zoeken. Een single room, dat leek perfect! Maar niets was minder waar toen ik ging slapen, vergeleken met de grond was dit bed nog harder en het was bloedheet! S'avonds nog wel in Koh san Road gelopen maar na al dat gereis wilde ik eigenlijk wel mijn ' zachte'bed induiken. S'ochtends begon ik aan een wandeling door Chinatown en het zal wel aan mij liggen, maar ik begreep niets van waar de lonely planet mij heen stuurde. Na 10 minuten heb ik het dan ook maar opgegeven en ben naar de liggende en staande boeddha gegaan. In de introductieweek heb ik echter al 20 megaboeddha's (dat is misschien een beetje overdreven maar om een richtlijn te geven :P) gezien dus daar was ik snel doorheen. Vervolgens nog terug naar MBK om dvd's te kopen voor de olifantenweek. Wat wel nodig bleek toen we bij 'het kamp' aankwamen. Echt supermooi in de bush, heel afgelegen en gemaakt van stro stond onze hut, Het wasgelukkig allemaal mooi schoon en met een klamboe dus wat mij betreft helemaal perfect en een accomodatie passend bij ons avontuur!! Mijn kamergenote vond het echter iets minder geslaagd en weigert al twee dagen de badkamer in te gaan. Maar dan waar het om gaat: het olifantenproject: Onbeschrijfelijk fantastisch!

Maandag gingen we al gelijk naar de olifanten die in een national park resort staan. Meteen een ritje op ze gemaakt., is best wel hoog!! daarna nog gevoederd en vervolgens terug naar het hotel om te eten. Toen gingen we nog even naar 7/11 om boodschappen te doen voor het ontbijt. Daarna in het kamp wilden we een dvd kijken. Toen we eenmaal zaten, met het licht aan, kwamen alle maar dan ook echt alle vliegen/motten of wat het ook waren om ons heen. We zaten echt in miljoenen thaise beesten. Ik vond het best lachwekkend en ik wilde gewoon de film kijken maar mijn kamergenote werd helemaal panisch en is als de dood voor vliegende dingen dus die zat 3km verderop naar het scherm te kijken. Je moet er echt bij geweest zijn om te begrijpenhoe grappig dat was!!:D (Naja het was best zielig hoor!) Vanochtend om half 9 gingen we weer op weg naar de olifanten. En verrassing!!! we mochten een mannetjesolifant van 45 jaar vanuit de bush weer terug naar het kamp brengen. Hij was echt enorm maar het was zoo gaaf. Zaten we met zn tweeen op die mega-olifant en het was minstens een half uur lopen (rijden:P). Echt een ervaring om nooit te vergeten!! Alleen vonden de horzels dat ook helaas!:(Daarna gevoederd, gewassen, veel foto's gemaakt, nog meer gevoederd en ook noggeveegd.. En toen was het tijd om te zwemmen, in een zwembad vol met dode vliegen en insecten maarja als echte kampeerder die ik ondertussen ben weerhield mij dat er natuurlijk niet van!! Zometeen gaan we hier ergens op het marktje eten (ruikend naar olifant aangezien we natuurlijk vergeten waren schone kleren mee te nemen..:)) en daarna maar weer proberen een film te kijken, we hebben al een strategie voor de beesten!!:D

Tot snel!!
Xxx

Kelly

Had een electrische vliegenmepper mee genomen, had je ze allemaal kunnen roosteren :p

nou et klinkt allemaal weer heel cool :) im jalouse
hier zit et weer in een depressie maar et wordt weer beter yeah
nou dit is een kort berichtje want ik moet richting school zo
voor me één na laatste toets
nou geniet nog even van ollie en olie en alle andere :p

tot snel xx

Ghislaine

Ik was trouwens vergeten te vertellen dat er een baby-olifantje is van 2 weken oud, en hij is zooo schattig!!:D Hij is nog leuker dan dombo, en hij rent heel grappig!We mogen hem meenemen hebben ze gezegd^^

Moira

Oh, echt! YAAAY! Slimboooo, come to mama ^.^

Het klinkt echt fantastisch ghi, waarom kon ik ook alweer niet mee? (ohja, omdat je een backpack had en daar sowieso niet veel mee kon nemen... :( )

Ik ben alleen maar aan het werk enzo :( Dus het is altijd fijn om te horen wat voor coole dingen je allemaa lweer doet! Doe alle olifanten en je huisgenote de groeten!

XXX

Jess

Ghiii het klinkt echt helemaal geweldig =D ben blij dat je het zo leuk hebt!!!! HAHAH eigenlijk moeten we je een lading elektrische vliegenmeppers sturen, goed idee Kel. haha! ahw babyolifantje

Claire

OOhh Yess ghi klinkt mega leuk met de olifanten! Kun je de baby niet meenemen!! Ben trots op je dat je een vliegenbad hebt genomen;) Maar klinkt best vies. Tot wanneer ben je bij de olifanten? KUS

Liza

Hee Ghi!

Hahaha, ik denk dat je binnen 5 minuten een nieuwe elektrische vliegenmepper nodig hebt xD want dan zit hij helemaal vol met geroosterde horzels :P, vies zijn die beesten hè? Ben je al veel geprikt? Of vinden ze je niet zo lekker?

Wauw, het klinkt allemaal supergaaf! Ik ben ook wel een beetje jaloers hoor!! Maar over 4 weekjes heb ik ook vakantie =D.. dus ik zal niet klagen.
Have fun & zorg dat je niet geplet wordt door een (baby)olifant =D!!

Liefs

Ghislaine

Haha volgende keer gaan we met z'n allen!!:D Het vliegenbad was niet zo vies hoor, ze spoelen er tocht gelijk weer af :P Haha hij is echt heel leuk, maar hij is nu al meer dan 100 kg en dat is niet zon pretje als hij dan op je voet walst! Morgen gaan we in de middag weer terug, nadat we doei tegen ze gezegd hebben!:D

Sanne

Heeeey =D.... Hoezo Back to Nature?!! Supergaaf zeg alles wat je tot nu toe al hebt gedaan! Blijf je nog lang bij de olifanten? (ik moet van mijn zusje vragen.. of olifanten ook geluid maken ;P, en zo ja: Hoe klinkt olifants?)
Nog heel veeel plezier!!
XX

Tessa

Hey Ghis! Klinkt allemaal super gaaf wat je doet daar!!!

Nog super veel plezier, ik blijf je blogs lezen! ;)

Groetjesss!!