Monniken, tempels en boeddha's
Hallo!
Na de trekkingweek hebben we weer een weekend in Bangkok doorgebracht. Shoppen was de hoofdactiviteit dit weekend dus geen cultuur gesnuifd..! Daarna alweer op naar de volgende week, de boedhisme en cultuur week. Spannend!! Met 4 meiden (duits, noors en nederlands) en Oliver (altijd lol met Oliver) op weg naar Wang Nam Kieo.Onderweg gestopt voor een bezoek aan de 7steps waterfall, waarin we heerlijk gezwommen hebben. Daarna door naar ons forest view resort, met verschillende stops voor foto-momenten. Na onze mooie kamers bewonderd te hebben, eten en tv kijken op Nora's megabed!:D De volgende ochtend beginnen we met het kijken van ' The life of Buddha' film. Vervolgens brengen we een bezoek aan de tempel waar we van woensdag op donderdag zullen verblijven. Woensdag vertrekken we al vroeg naar de tempel, waar de hoofdmonk nu wel aanwezig is. Pakjes drinken, snoepjes, ijsjes, flesjes water vliegen ons om de oren. Al enigszins voorbereid hierop door mensen die er eerder geweest zijn, is het toch heel apart. Door naar onze verblijfplaats om de spullen te droppen en dan de jungle in voor de loop en zitmeditatie. Mede door alle stronkjes en mieren die in je voeten prikken is de concentratie ver te zoeken. Zeker aangezien je nergens aan mag denken tijdens meditatie..:) Een 2 uur durende discussie met een jonge monk volgt, waarbij je benen onder je gevouwen moeten blijven. Na 5 min echter kreeg ik al kramp en 2 uur stilzitten is ook best lastig! Door naar de avondchanting waarbij we weer een uur stilzitten met verkrampte benen. Oja en we hadden besloten 8 regels te volgen, waaronder niet eten na 12 uur s' middags..! En aangezien je hongergevoel alleen maar groeit als je constant stilzit en op je adem concentreert was dat best afzien. Maarja je moet er wat voor over hebben om monk te willen zijn. Na de avondchanting gingen we nog even langs de hoofdmonk waar we weer snoepjes, drinken etc. naar ons toegegooid kregen. En toen op naar de bizons!! In de achterbak van een jeep, door de jungle, in het donker op zoek naar bizons. Het leek net safari!!:D Na een korte nacht, stonden Nora en ik om 3.15 op voor de morningchanting. Die bleek natuurlijk pas om 4 uur te beginnen, dus eerst een half uur meditatie. De helft van de monniken was er niet eens dus waarom wij er wel waren...? Maar het hoorde wel bij het leven van de monnik, en als je een dag in een tempel monnik bent, moet je het ook helemaal volgens de regels doen! (naja natuurlijk niet de 227 regels die zij hebben, dat gaat iets te ver) Vervolgens naar het dorp waar de monniken om eten vragen. WIj hadden ook eten gekocht om aan ze te geven en dat was wel bijzonder! en toen eindelijk ontbijten!!:D Afscheid nemen van de monnik en op naar het hotel. En aangezien wij voor de grap hadden gezegd dat we een zwembad wilden, had Oliver het ene hotel gecancelled en reden we vervolgens 2 uur langer naar een hotel met zwembad!:S Vrijdag dan nog lunchen bij een waterval, waarna we doorreden naar Sing Buri. Dit weekend bleven we in Sing Buri, waar we zwommen, en ik ben naar de kapper geweest !! Haha echt een ervaring, probeer maar eens uit te leggen wat je bedoelt! Uiteindelijk is het helemaal goedgekomen, alleen had ze begrepen dat ik krullen wilde (wil ik ook!) dus begon ze met een krultang krullen te maken.!! Alleen we gingen daarna nog zwemmen dus we hebben uiteindelijk maar gezegd dat het niet zoveel zin had..!:D Waarna ze mn haar zo plat heeft gemaakt, dat elke natuurlijke krul of slag die ik had, in 10 jaar niet terug gaat komen:P Eten en naar de nightmarket. Toen we terugkwamen bij Twin House, was er een feest aan de gang voor iemand die monnik was geworden. Schalen met kippen, rijst etc. kwamen onze kant op, maar we hadden natuurlijk al gegeten dus uit beleefdheid een paar hapjes gegeten. Thais gedanst en thaise schaars gekleede meisje op een podium voor een monnik, vonden wij een beetje bizar, maar we hebben wel gelachen! Zometeen maar mn tas in gaan pakken, aangezien Katrin (duits meisje) en ik vanavond al vertrekken richting Chiang Rai. Ja jullie lezen het goed, geen strand voor mij volgende week, maar zwoegen en zweten in de jungle:P Haha ik heb er heel veel zin in hoor en dan ben je elke dag lekker bezig. Een week lang bakken in de Thaise zon zag ik niet meer zo zitten na 4 weken in deze hitte doorgebracht te hebben, dus vandaar dat ik gekozen heb voor een unieke ervaring in een hill tribe.:D Het enige wat verandert is dan wel dat ik zaterdagavond gelijk vertrek richting bangkok om mn vlucht te halen om half 10. Dus hopen dat alles goedgaat:P Haha nee hoor komt goed!:D Nou, nu maar even beginnen met pakken voordat het te laat is en dan op naar het Noorden, bepakt en bezakt met muggenspul!
Tot snel!!!:D
Xxxxx!
Wauw Ghi wat een avonturen!
Echt grappig om te lezen wat je allemaal mee maakt, mediteren, olifanten, jungle etc.
ik ben blij dat het goed met je gaat! en dat je het naar je zin hebt :D en ik kan niet wachten op je volgende verhaal ! haha
Hier in Nederland gaat alles goed, examens zijn geweest, zelf heb ik nog school tot 15 juli..... vet lang dus nog:( sommige hebben al vakantie!
en het is hier natuurlijk niet zo warm als bij jou :P
Ik hoop snel weer een leuk verhaal te lezen, en dat alles goed gaat in de jungle! en hopelijk tot snel :D
Xxx laura
Hee Ghi,
Wat heb je weer een leuk verhaal geschreven! Haha omg niet eten na 12 uur .. heb je niet stiekem een koekje gegeten uit je koekjes-voorraad? Ik zou dat echt niet volhouden xD hahahah dat is echt enorm lang.
Leuk dat je nog een week op pad gaat ipv luieren in de zon, heel veel plezier en lekker genieten!
Hier gaat alles goed, voorbereidingen voor verjaardag in volle gang. Op school nog even de laatste loodjes, dan vakantie =D!
Heel veel plezierrrrr!
x
Ik weet niet hoe je het bij de monniken heb vol gehouden! Het is toch altijd zo dat als iemand zegt: niet krabben! Dat je spontaan jeuk krijgt enzoo?? (Dat heb ik in ieder geval wel, net zoals: niet aan iemand door vertellen hea!). Niet eten en niet aan je honger denken vallen ook onder die categorie... Auch!
Voor de rest klinkt het natuurlijk super, en vet goed dat je besloten heb om nog een keertje de jungle in te gaan! Zolang je maar weer heelhuids terug komt ;).
XXX
Hee Ghi!
Klinkt nogsteeds erg leuk allemaal! Wat een bijzondere ervaringen zeg =D. Hier gaat alles goed, nog 2 weekjes en dan ein-de-lijk vakantie.. loop nu echt een beetje op mn tandvlees haha xD. Maargoed, heel veel plezier nog & top dat je nogsteeds blogs online zet =)!! Dan heb ik ook iets te doen in mijn pauzes hihi =D!!
xxx Lies